Therapieën

Bij Centrum IRIS kunt u terecht voor osteopathie, regressietherapie en voetzoolreflexologie. Hieronder meer uitleg.

Osteopathie

Therapeut: Marc Van Hecke

Osteopathie bestaat zowat 140 jaar, vrij recent als je het bekijkt, maar gegroeid uit de ontevredenheid over de resultaten van de gangbare geneeskunde. Niet dat we die kunnen missen, de westerse geneeskunde is sterk geëvolueerd en helpt ons in levensbedreigende ziektes om de gezondheid terug te herwinnen. De evolutie is echter dat het een symptomatische geneeskunde is geworden en een chemische geneeskunde. Er wordt geleerd met welke medicatie welke symptomen moeten bestreden worden. Een overgebruik aan antibiotica en cortisone is daar een gevolg van.

Osteopathie is anders, aanvullend. Vele mensen gaan eerst naar een traditioneel arts en als ze daar niet geholpen zijn, zoeken ze verder en komen bij ons terecht. Osteopathie is een natuurgeneeswijzen en maakt gebruik van alle traditionele kennis zoals anatomie en fysiologie en biomechanica van het lichaam, maar kijkt dieper. De vraag: ‘waarom dit symptoom’ staat centraal en van daaruit wordt gezocht naar de oorzaak, die aan de basis ligt van wat het lichaam nu naar buiten brengt. Ziekte is een methode van het lichaam om iets naar buiten te  brengen, en de weg langswaar dit naar buiten komt is voor iedereen anders. Je kan dus mensen met eenzelfde symptoom niet op dezelfde manier behandelen, de oorzaak kan immers immens verschillen. Omgekeerd ook: 10 mensen met een darmprobleem zullen op 10 verschillende manieren moeten benaderd worden, de darmen kunnen immers op verschillende manieren uit evenwicht geraken.

Een voorbeeld: LAGE RUGPIJN:

• Kan een gevolg zijn van een akute blokkade van een wervel: een verkeerde beweging en er schiet iets in je rug, dikwijls gaat het over maar blijft er een ongemak hangen.

• Kan het gevolg zijn van een ongelukje 6 maand geleden waarbij je je voet verzwichtte: een blokkade aldaar zorgt voor een verkeerde gangpatroon en geeft verwringing in de rug met als gevolg: pijn

• Kan het gevolg zijn van je prostaat die gezwollen is of baarmoeder die een fibroom ontwikkeld. Dit noemen we referred pain, een begrip door dr. Cyriax een orthopedisch arts, voor het eerst genoemd en wil zeggen dat de pijn niet komt van het weefsel waar je het voelt maar van een andere plaats die er via het zenuwstelsel mee verbonden is (de zogenaamde segmentale link die anatomisch aanwijsbaar is).

• Kan een emotionele last zijn: zoals een maagzweer: de volksmond zegt: “wat ligt er op je maag”, hetzelfde kan gezegd worden van je rug: “welke last zeul je mee?”, of zoals bij darmproblemen: “wat verteer je niet?” (figuurlijk dan).

• En er zijn nog meer mogelijkheden…

Dit alles wordt minutieus uitgezocht door de osteopaat en aan de oorzaak behandeld. Wees gerust, als we op iets serieus stuiten verwijzen we je onmiddellijk door naar de arts die verdere onderzoeken kan doen naar een ernstig probleem door bloedanalyse of foto’s en dergelijke.

Annulatie van een afspraak kan tot 24 uur op voorhand en uitsluitend via telefoon. Indien U niet tijdig afzegt zijn we genoodzaakt volgende regelingen te treffen:

  • indien U binnen de 24 u afzegt brengen we 25€ voor de gereserveerde tijd in rekening.
  • indien U niet laat weten dat U verhinderd bent wordt het totale bedrag in rekening gebracht.
  • is er een geldige medische reden voor de afzegging hebben we een doktersverklaring nodig.

 

 

Transformerend Ademen

Ademcoach: Diederik Vercammen

Transformational Breath® is een krachtig zelfhelend proces waarbij de adem (prana) zorgt voor transformatie met een direct effect op het fysieke lichaam, de gedachten en de gevoelens.

Ademen gebeurt vanuit de onderbuik, met behulp van een volle middenrifwerking. Hierbij is de inademing is lang en diep en de uitademing kort en ontspannen. Er is geen pauze tussen de in- en de uitademing (en vice versa). We ademen dus in, direct weer uit, direct weer in, enzovoort. Op die manier verbinden de ademhaling en kan transformatie optimaal gebeuren.

Een ademconsult duurt ongeveer anderhalf uur.
Iedere ademsessie wordt voorafgegaan door een coaching-gesprek. Het doel hiervan is tweeledig; enerzijds het bekrachtigen van een vertrouwensband tussen cliënt en coach en anderzijds het formuleren van een duidelijke intentie of ademdoel. Als je voor de eerste keer komt, krijg je een korte uitleg en demo over de techniek.
Het ademen zelf duurt ongeveer 45 minuten. Het gebeurt liggend op een matras en wordt begeleid door muziek. De ademcoach leidt je doorheen de hele sessie en zal hierbij je adem optimaliseren. De ademsessie omvat een ademanalyse en kan worden ondersteund door oa. bodymapping, toning en affirmaties. Zo transformeert boosheid vaak in gevoelens van liefde en geluk en verdriet maakt plaats voor vrede en acceptatie.

Mogelijke voordelen: Rust en ontspanning; Een heldere geest; Een beter concentratievermogen; Sterkere immuniteit; Verbeterde lichaamsfuncties; Meer evenwicht in emoties; Betere afbraak van afvalstoffen; Meer geduld en compassie; Meer zelfliefde en vreugde in je leven.

Wil je dit graag zelf ervaren, bel dan 0486/46.26.82 of mail diederik.vercammen@gmail.com

Regressietherapie

Therapeut: Marc Van Hecke

Soms voel je je gevangen in een web van intriges of voel je je klein in het gezelschap van anderen… misschien overmeestert een vorm van angst je of ben je plots of gaandeweg in een depressie of burnout geraakt. Het heeft een oorzaak in jouw verleden. Met je verstand kan je er niet bij, want dan had je het al lang opgelost, maar je gevoel weet het nog, je lichaam heeft het opgeslagen in het celgeheugen, dé database van alles wat belangrijk is in onze evolutie, in ons leven. Deze database kan aangesproken worden en geheeld. De overweldigende, pijnlijke, kwetsende ladingen kunnen aangeraakt en genezen worden, niet dat het gebeurde dan niet is geschied in het verleden, maar dat het litteken, het spoor dat het heeft nagelaten wordt uitgewist. Alles wat te groot is, te moeilijk om op het moment zelf te verwerken, wordt opgeslagen en komt vroeg of laat naar boven en verstoord het evenwicht van een persoon, tot die moedig aan zijn weg van zelfheling begint. Regressietherapie is dé weg om jezelf in korte tijd te helen. Het vergt moed, maar het heeft, en dat is reeds bewezen door behandelingen over de ganse wereld, snel resultaat.

Voor alle duidelijkheid nog even dit: Ik ben geen psycholoog, ik ben therapeut: ik stel geen diagnoses en schrijf niets voor. Regressietherapie is geen alternatief voor geneeskunde, psychologie of psychiatrie. Regressietherapie komt niet in aanmerking voor terugbetaling door het ziekenfonds.

Lees verder over regressietherapie via de volgende link: www.regressietherapiebelgie.be

Annulatie

Gezien het tijdsbestek van deze behandeling meer dan drie uur bedraagt, dient U in geval van annulering ten laatste 48 uur op voorhand af te zeggen en uitsluitend via telefoon.

Indien U niet tijdig afzegt zijn we genoodzaakt volgende regelingen te treffen:

  • indien U binnen de 24 u afzegt brengen we 75 € voor de gereserveerde tijd in rekening.
  • indien U niet laat weten dat U verhinderd bent wordt het totale bedrag in rekening gebracht.
  • is er een geldige medische reden voor de afzegging hebben we een doktersverklaring nodig.

 

 

Voetzoolrefflexologie

Therapeut: Kathleen Herrebaut

De bedoeling is om evenwicht te brengen in het lichaam van de patiënt. Dit door het bewerken van reflexpunten en reflexzones op de voeten die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van de organen en weefsels in het lichaam.

Via massage, mobilisatie van de voet en het afvoeren van afvalstoffen zorgt de voetreflexmassage voor balans in het lichaam.

Het doel is de mens in zijn totaliteit te benaderen. Harmonie te brengen tussen lichaam en geest.

Door gezondheidsproblemen o.a. stress, hoofdpijn, darmklachten, slaapstoornissen,… zijn er in het lichaam energetische blokkades die met deze techniek kunnen weggewerkt worden. Een sessie maakt de energie terug vrij en stimuleert de doorstroming in het lichaam.

Deze methode relaxeert en zorgt voor homeostase in het lichaam. Het zelfgenezend organisme wordt gestimuleerd en verhoogt de immuniteit.

Reflexologie zorgt voor een goede energiedoorstroming in het lichaam, wat de basis is voor onze goede gezondheid.

Annulatie van een afspraak kan tot 24 uur op voorhand en uitsluitend via telefoon. Indien U niet tijdig afzegt zijn we genoodzaakt volgende regelingen te treffen:

  • indien U binnen de 24 u afzegt brengen we 25€ voor de gereserveerde tijd in rekening.
  • indien U niet laat weten dat U verhinderd bent wordt het totale bedrag in rekening gebracht.
  • is er een geldige medische reden voor de afzegging hebben we een doktersverklaring nodig.