Therapeuten

Bij Centrum IRIS zijn verschillende therapeuten actief, elk gespecialsieerd in hun eigen vakgebied. Bekijk hieronder wie wat doet.

Marc Van Hecke

Osteopathie, Regressietherapie

Als basisopleiding volgde hij kinesitherapie. In 1976 haalde hij zijn diploma en dat was de start voor een zoektocht naar diepere en bredere kennis. Via manuele therapie opleidingen en diverse cursussen in verband met holisme kwam hij bij de osteopathie terecht. En de zoektocht gaat steeds verder.

Na zijn 5-jarige opleiding bij de Internationale Academie voor Osteopathie en het bachelor diploma aan de universiteit van Westminster schakelde hij volledig over naar osteopathie. Deze zeer volledige bewegingstherapie, gesteund op grondige kennis van de anatomie, fysiologie en neurologie van het menselijk lichaam, laat toe oplossingen te vinden voor diverse gezondheidsproblemen.

Deze kennis trachtte hij ook door te geven en daarom doceerde hij van 1995 tot 2010 osteopathie aan de I.A.O.

De sterkte van de osteopathie bestaat erin de vele relaties te kennen in het menselijk lichaam. Indicaties voor osteopathie zijn velerlei: niet alleen het bewegingsstelsel maar ook ingewanden en problemen als migraine en slechte vertering kunnen aangepakt worden. Ook voor baby’s kan osteopathie heel wat genezing op gang brengen, denken we maar aan torticollis, reflux,…

Klachten en pijnen kunnen ook hun oorzaak vinden in emotionele problematiek. Denk bijvoorbeeld aan een maagzweer… Maar ook rugpijn of migraine kunnen een emotionele oorzaak hebben. Geïntrigeerd door deze bewering is Marc verder gaan studeren om ook mensen met somato-emotionele problematiek te helpen. Verschillende studies en disciplines heeft hij doorlopen om ook hen te begeleiden.

Voor afspraken: 052 451561

of mail:  marcvahe@icloud.com

Kathleen Herrebaut

Voetzoolrefflexologie

Door in 2003 manicure, nageldesign en aromatherapie te hebben gevolgd wou ik me verder verdiepen in het lichamelijke aspect van verzorging. Het daaropvolgende jaar deed ik de cursus lichaamsmassage en lymfedrainage vooral om zijn helende en relaxerende werking. Meer en meer raakte ik gefacineerd in natuurlijke gezondheidzorg.

Pas in 2011 zette ik de stap om in Gent de herboristenopleiding te volgen aan het EANG (Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg). In 2015 studeerde ik af als Meester Herborist. Ik wou mensen helpen met kleine kwaaltjes op natuurlijke wijze.

Sindsdien zocht ik naar een opleiding waarin ik zowel het relaxerende, het helende als het natuurlijke aspect combineerde. Door zelf te kampen te krijgen met gezondheidsproblemen kwam ik bij een voetreflexologe terecht. Door de weldaad hiervan zelf te ondervinden ben ik me gaan verdiepen in de boeiende wereld die voetreflexologie is.Vandaar de stap om bij het ICZO Voetreflexologie te volgen. Ondertussen school ik mij ook bij via het NVBR (Nationaal Verbond der Belgische Reflexologen).

Voor afspraken:  0471 66 67 21 of herrebaut.kathleen@gmail.com

Diederik Vercammen

Ademcoach TB®

Ik ben een hoog sensitief persoon met een brede waaier aan ervaringen en opleidingen. Vanuit een economische-wiskundige richting heb ik na het secundair onderwijs gekozen om mijn communicatievaardigheden verder te ontwikkelen.  In 1999 behaalde ik een diploma communicatiemanagement aan de Hogeschool te Gent. Na een tweetal jaar besloot ik me om te scholen tot leerkracht basisonderwijs. In 2004 studeerde ik af. Sindsdien heb ik voornamelijk in methodenscholen gewerkt.

Vanuit een sterke betrokkenheid groeide mijn interesse in positieve psychologie. Ik wilde tevens begrijpen en ervaren hoe een mens als holistisch wezen optimaal kan functioneren. Ik verdiepte me in alternatieve geneeswijzen en oosterse filosofie.

Zo behaalde ik onder meer certificaten als mindfulnesscoach voor kinderen en als ademcoach zowel voor kinderen als volwassenen. Ik beoefen het transformerend ademen (Transformational Breath®) sinds 2012 en elke dag ervaar ik: “ademen is leven”.

“Er is een manier van ademhalen
die teleurstellend en beklemmend is.
En er is een andere manier:
een liefhebbende ademhaling
die je tot de oneindigheid brengt.”

Rumi

Voor afspraken: 0468/46.26.82 of diederik.vercammen@gmail.com