Therapeuten

Bij Centrum IRIS zijn verschillende therapeuten actief, elk gespecialsieerd in hun eigen vakgebied. Bekijk hieronder wie wat doet.

Marc Van Hecke

Osteopathie, Regressietherapie

Als basisopleiding volgde hij kinesitherapie. In 1976 haalde hij zijn diploma en dat was de start voor een zoektocht naar diepere en bredere kennis. Via manuele therapie opleidingen en diverse cursussen in verband met holisme kwam hij bij de osteopathie terecht. En de zoektocht gaat steeds verder.

Na zijn 5-jarige opleiding bij de Internationale Academie voor Osteopathie en het bachelor diploma aan de universiteit van Westminster schakelde hij volledig over naar osteopathie. Deze zeer volledige bewegingstherapie, gesteund op grondige kennis van de anatomie, fysiologie en neurologie van het menselijk lichaam, laat toe oplossingen te vinden voor diverse gezondheidsproblemen.

Deze kennis trachtte hij ook door te geven en daarom doceerde hij van 1995 tot 2010 osteopathie aan de I.A.O.

De sterkte van de osteopathie bestaat erin de vele relaties te kennen in het menselijk lichaam. Indicaties voor osteopathie zijn velerlei: niet alleen het bewegingsstelsel maar ook ingewanden en problemen als migraine en slechte vertering kunnen aangepakt worden. Ook voor baby’s kan osteopathie heel wat genezing op gang brengen, denken we maar aan torticollis, reflux,…

Klachten en pijnen kunnen ook hun oorzaak vinden in emotionele problematiek. Denk bijvoorbeeld aan een maagzweer… Maar ook rugpijn of migraine kunnen een emotionele oorzaak hebben. Geïntrigeerd door deze bewering is Marc verder gaan studeren om ook mensen met somato-emotionele problematiek te helpen. Verschillende studies en disciplines heeft hij doorlopen om ook hen te begeleiden.

Voor afspraken: 052 451561

of mail:  marcvahe@icloud.com

Nancy Herrebaut

Pedicure
zorgmassage

Ik ben Nancy en vrouw van Marc Van Hecke, osteopaat. Door de jaren heen heb ik altijd interesse gehad voor de complementaire gezondheidszorg. Alles is begonnen bij een opleiding aromatherapie die gegeven werd door een zeer gepassioneerde leerkracht. Van daar groeide de interesse om mensen te helpen met allerlei klachten. Hierdoor ging ik dan ook een 3-jarige opleiding tot meester herborist volgen in het EANG in Gent. Hier werd nog eens de nadruk gelegd op onze gezondheid en wat we met een beetje hulp van de natuur al kunnen bereiken. Van daaruit was het een logische stap om de opleiding zorgmasseur te volgen. Deze zachte vorm van massage, die aangepast is voor mensen met kanker en chronisch zieken, kan vermoeidheid, depressie, misselijkheid, angst en pijn verminderen. Daarna volgde een opleiding tot pedicure, waar de nadruk lag op zowel verzorgend, preventief als klachtgericht.

Na 18 jaar als bediende te hebben gewerkt besloot ik om het roer om te gooien en met al mijn kennis zelfstandig te starten.

Voor afspraken zorgmassage en pedicure: bel 0474/688 784