Therapeuten

Bij Centrum IRIS zijn verschillende therapeuten actief, elk gespecialsieerd in hun eigen vakgebied. Bekijk hieronder wie wat doet.

Marc Van Hecke

Osteopathie, Regressietherapie

Als basisopleiding volgde hij kinesitherapie. In 1976 haalde hij zijn diploma en dat was de start voor een zoektocht naar diepere en bredere kennis. Via manuele therapie opleidingen en diverse cursussen in verband met holisme kwam hij bij de osteopathie terecht. En de zoektocht gaat steeds verder.

Na zijn 5-jarige opleiding bij de Internationale Academie voor Osteopathie en het bachelor diploma aan de universiteit van Westminster schakelde hij volledig over naar osteopathie. Deze zeer volledige bewegingstherapie, gesteund op grondige kennis van de anatomie, fysiologie en neurologie van het menselijk lichaam, laat toe oplossingen te vinden voor diverse gezondheidsproblemen.

Deze kennis trachtte hij ook door te geven en daarom doceerde hij van 1995 tot 2010 osteopathie aan de I.A.O.

De sterkte van de osteopathie bestaat erin de vele relaties te kennen in het menselijk lichaam. Indicaties voor osteopathie zijn velerlei: niet alleen het bewegingsstelsel maar ook ingewanden en problemen als migraine en slechte vertering kunnen aangepakt worden. Ook voor baby’s kan osteopathie heel wat genezing op gang brengen, denken we maar aan torticollis, reflux,…

Klachten en pijnen kunnen ook hun oorzaak vinden in emotionele problematiek. Denk bijvoorbeeld aan een maagzweer… Maar ook rugpijn of migraine kunnen een emotionele oorzaak hebben. Geïntrigeerd door deze bewering is Marc verder gaan studeren om ook mensen met somato-emotionele problematiek te helpen. Verschillende studies en disciplines heeft hij doorlopen om ook hen te begeleiden.

Kathleen Herrebaut

Voetzoolrefflexologie

Door in 2003 manicure, nageldesign en aromatherapie te hebben gevolgd wou ik me verder verdiepen in het lichamelijke aspect van verzorging. Het daaropvolgende jaar deed ik de cursus lichaamsmassage en lymfedrainage vooral om zijn helende en relaxerende werking. Meer en meer raakte ik gefacineerd in natuurlijke gezondheidzorg.

Pas in 2011 zette ik de stap om in Gent de herboristenopleiding te volgen aan het EANG (Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg). In 2015 studeerde ik af als Meester Herborist. Ik wou mensen helpen met kleine kwaaltjes op natuurlijke wijze.

Sindsdien zocht ik naar een opleiding waarin ik zowel het relaxerende, het helende als het natuurlijke aspect combineerde. Door zelf te kampen te krijgen met gezondheidsproblemen kwam ik bij een voetreflexologe terecht. Door de weldaad hiervan zelf te ondervinden ben ik me gaan verdiepen in de boeiende wereld die voetreflexologie is.Vandaar de stap om bij het ICZO Voetreflexologie te volgen. Ondertussen school ik mij ook bij via het NVBR (Nationaal Verbond der Belgische Reflexologen).

Voor afspraken:  0471 66 67 21 of herrebaut.kathleen@gmail.com